Tanúsítványok

Immár az hatodik hároméves ciklusát éli Társaságunknál a minőség- és környezetirányítási integrált rendszer. Újabb elemként a harmadik ciklusba lépett a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer, népszerű nevén, a MEBIR.

A 2017-es okirat megújító audit időpontja 2017. október 18-19. volt, melynek során az ISO 9001, ISO 14001, valamint MSZ 28001 szabvány szerinti tanúsítást valamennyi ügyfélszolgálati irodára és díjellenőrzési telephelyre kiterjesztettük, a tanúsító okiratok mellékletei szerint. A mintavételen alapuló audit során a Magyar Szabványügyi Testület az általa kiadott auditvizsgálati jegyzőkönyvben eltéréseket nem állapított meg. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a következő évben tér át az új ISO 9001:2015 és 14001:2015 szabványokra felügyeleti audit keretén belül, továbbá 2018. évben tanúsítási audit során integrálja meglévő rendszerébe az ISO 27001:2014 Információbiztonsági Irányítási Rendszert.

A következő audit várható időpontja 2018. augusztus.

Miért fontos, hogy működésünk megfeleljen a vonatkozó nemzetközi szabványoknak?

A válasz egyszerű: vevői elvárás. Érdekes a NÚSZ Zrt. esetében a „vevő” meghatározása, hiszen a Magyar Államot képviselő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az elsőszámú megrendelőnk, aki meghatározott teljesítési szinteket vár el.  Mindemellett a NÚSZ szolgáltatásait közvetlenül az úthasználók veszik igénybe. Mind az NFM, mind a tulajdonos MFB részéről egyértelmű és alapvető elvárás, hogy állami cégként is megfeleljünk a legmodernebb vezetői követelményeknek, amelyeket külső audit cég minősít. Az auditok eredményére büszkék vagyunk, a tanúsítványok a lap alján megtekinthetőek.

Társadalmi felelősségünk elsődleges elvárása a szakmai, környezeti és munkavédelmi szempontból egyaránt magas szintű működés, amely a gazdaságosság követelményét is teljesíti, védi a legfontosabb értékünket, a munkavállalót és tekintettel van a nélkülözhetetlen keretrendszerre, a környezetre. Éves környezeti adatainkat tartalmazó kiadványunk ide kattintva érhető el.

Társaságunk Minőség, Környezeti és MEB politikája erre a linkre kattintva tekinthető meg.