A humanitárius folyosón is szükség van e-matricára

2020. július 4-től humanitárius folyosó nyílt azon külföldi állampolgárok számára, akik a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló rendelet értelmében nem utazhatnak Magyarországra.

Az érintett külföldi állampolgárok csak a megjelölt határátkelőkön léphetnek be és ki az országból, nem térhetnek le a megadott útvonalakról, és csak a kijelölt pihenőkben és benzinkutakon tartózkodhatnak.

A humanitárius folyosóként kijelölt díjköteles utak használata nem díjmentes, azaz azokra még a felhajtás előtt meg kell váltani a megfelelő e-matricát.

E-matrica vásárlásához a NÚSZ Zrt. az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol minden adatot egyszer kell megadni, azokat a vásárló - a tévesztések elkerülése érdekében - maga tudja ellenőrizni, nem szükséges a vásárlásról bizonylatot (ellenőrző szelvény/nyugtázó értesítés) őrizgetni és kényelmi díjat sem kell fizetni.

A tranzitáláshoz - 2020. július 3-án kijelölt - igénybe vehető határátlépési pontokról, üzemanyagtöltő állomásokról és pihenőhelyekről ITT van lehetőség tájékozódni.