Külföldi matricák

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban a külföldi úthasználati jogosultságok közül osztrák autópálya-matrica vásárolható.


Osztrák autópálya-matricák

Az osztrák matricák érvényessége a 10 napos változat esetében a kiválasztott dátumtól számított 10 egymást követő nap, a 2 hónapos esetében a kiállítás napjától számított 2 hónap, valamint az éves esetében az előző év december 01-jétől a tárgyévet követő év január 31-ig terjedő időszak. A lakókocsi, utánfutó nem matricaköteles.

Ausztriában a 3,5 t megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek az úthasználattal arányos elektronikus díjszedési rendszerben közlekedhetnek. Ehhez szükséges, hogy a fizetős szakaszokon közlekedő autóbuszok és tehergépjárművek rendelkezzenek a díjszedést lehetővé tevő fedélzeti egységgel, úgynevezett Go-Box-szal.

 KATEGÓRIA

10 NAPOS

2 HÓNAPOS

ÉVES

 Motorkerékpár2 410 Ft6 050 Ft15 960 Ft
 Személygépkocsi (<3.5t)4 120 Ft12 100 Ft40 240 Ft

A táblázatban az ASFINAG (osztrák autópálya-kezelő) által forintban meghatározott árakat tüntettük fel.

Cseh, szlovén és szlovák autópálya-matricák

Csehországban, Szlovéniában és Szlovákiában a magyarországihoz hasonló e-matrica rendszert vezettek be. Bővebb információt az adott országok e-matrica rendszeréről a következő honlapokon kaphat:

  • Cseh e-matrica

A cseh e-matrica rendszer magyar nyelvű információs oldala és értékesítési felülete a https://edalnice.cz/hu honlapon érhető el.

  • Szlovák e-matrica

A szlovák e-matrica rendszer magyar nyelvű információs oldala és értékesítési felülete a https://eznamka.sk/hu honlapon érhető el.

  • Szlovén e-matrica

A szlovén e-matrica rendszer információs oldala és értékesítési felülete a https://evinjeta.dars.si/ honlapon érhető el. A honlap tartalma többek között angol és német nyelven is elérhető.