Partnerségben a Máltai Szeretetszolgálat és a NÚSZ

Használatból kivont bútorokat, műszaki és informatikai eszközöket adományozott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

A november 9-én délelőtt lebonyolított jótékonysági akció során, Gödöllőn egyeztetett egymással a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről a két szervezet képviseletében Bartal Tamás vezérigazgató és Vecsei Miklós, a Szeretetszolgálat alelnöke.

A NÚSZ Zrt. vezetője elmondta, régóta figyelemmel kíséri és nagyra tartja a civil szervezet munkáját. Bartal Tamás hozzátette, karácsony közeledtével azért is keresték meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot az adományozás gondolatával, mert annak speciális bontóüzemében a már üzemképtelen műszaki eszközöket is fel tudják dolgozni, újra tudják hasznosítani, ezzel pedig a karitatív szervezet munkát ad a rászorulóknak.

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke bemutatta a szervezet rászorulók megsegítését szolgáló törekvéseit, valamint megköszönve a felajánlást, az együttműködés jövőbeli perspektívái között említette a lakosság – közúti körülmények között fokozott fontossággal bíró – elsősegély-nyújtási ismereteinek bővítését, mely missziót a szervezet régóta zászlajára tűzte.

Az adományozási akció jól illeszkedik a NÚSZ Zrt. most indított Galamb József Támogatási Programjába, amelynek kettős célja a rászorulók felkarolása, a közlekedés szempontjából előremutató ötletek felkarolása és a fiatal mérnöktehetségek mentorálása.