Változások az e-matrica rendszerben 2022. február 18-tól

A 45/2020. (XI. 28.) ITM rendelet változása következtében díjmentessé válik az M4-es autóút Jász-Nagykun-Szolnok megyei, valamint az M76-os autóút Zala megyei szakasza.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 6/2022. (II. 17.) ITM rendelete módosította a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletet.

Fentiek alapján, 2022. február 18-tól az e-matrica rendszerben díjmentessé válik:

  • az M4-es autóút Abony-észak és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, továbbá
  • az M76-os autóút Balatonszentgyörgy/Balatonberény és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza.

A rendeletben foglaltak alapján a Jász-Nagykun-Szolnok megyei e-matrica termék megszűnik, ezzel együtt a jogszabálynak megfelelően a korábban megvásárolt Jász-Nagykun-Szolnok megyei úthasználati jogosultságok – az ellenőrző szelvény birtokában – visszaválthatók, és azok ára visszaigényelhető. Az ügyintézés történhet személyesen társaságunk bármely ügyfélszolgálati irodájában vagy írásban az ugyfel@nemzetiutdij.hu e-mail címen, esetleg a 1380 Budapest, Pf.: 1170 levelezési címen.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei e-matricák visszaváltására 2022. december 31-ig van lehetőség.

A visszaváltással kapcsolatban bővebb tájékoztatása nemzetiutdij.hu oldalon az „E-matrica információ és vásárlás” menüpontban a Gyakran Ismételt kérdések között található.