Videópályázat 2021

„EZT TANULTAM A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRŐL”


A pályázat nyertesei

Általános iskola felső tagozat:
- I. helyezett: Nagy Dávid Boldizsár, Györgyi Dénes Általános Iskola, Balatonalmádi, 7. osztály.
- II. helyezett: Koleszár Marcell, Balázs Győző Református Gimnázium, Miskolc, 8. osztály.
- III. helyezett: Molnár Alíz, III. András Általános Iskola, Domoszló, 8. osztály.

Középiskola:
- I. helyezett: Peresztegi Hanna, Kőbányai Szent László Gimnázium, Budapest, 10. osztály.
- II. helyezett: Pohl Bence, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen, 12. osztály.
- III. helyezett (megosztva): Dlauchy Miksa Guidó, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, Budapest, 12. osztály és Szabó Kerekes Balázs, BMSZC Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Technikum, Budapest, 10. osztály.

A nyerteseknek gratulálunk! Hamarosan e-mail-ben felvesszük velük a kapcsolatot.


A NÚSZ Zrt. „Ezt tanultam a biztonságos közlekedésről” címmel hirdeti meg videópályázatát, melyben arra kéri a gyerekeket, mutassák meg, hogy számukra mit jelent a biztonságos közlekedés, mit tanultak a témában a szüleiktől, az iskolában, vagy akár a saját tapasztalataikból.

A pályázat célja

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) amellett, hogy a magyarországi útdíjfizetés biztosítása érdekében jött létre, fontosnak tartja a tevékenységi köréhez kapcsolódóan megvalósítható innovációk, illetve közlekedési szemléletformáló projektek támogatását is. Jelen pályázat célja a legfiatalabb generációk megszólítása, alkotásra ösztönzése, egyben a helyes közlekedési kultúra népszerűsítése a körükben.

A pályázat témája

„Ezt tanultam a biztonságos közlekedésről”

A pályázatra olyan kamerával vagy telefonnal készített videókat, animációkat várunk, amik a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet. A kisgyerekek elsősorban szüleiktől és nevelőiktől tanulják meg a biztonságos közlekedés alapjait, és iskolás korra ezt a tudás már saját tapasztalataikkal bővül. Az ő meglátásaikra vagyunk kíváncsiak, mit tartanak ők fontosnak, hogy minél nagyobb biztonságban érezhessük magunkat útjainkon. A kisfilmek, animációk bemutathatnak például szituációkat, szabályokat emelhetnek ki, vagy akár személyes történeteken keresztül hangsúlyozhatják a veszélyes helyzetek elkerülését, megelőzését, megoldását, a biztonság szem előtt tartását. Várjuk a kreatív pályaműveket illetve eredeti üzeneteket, a téma megközelítése kötetlen, a lényeg, hogy a pályázatra benevezett alkotás mondanivalója a biztonságos közlekedés fontossága legyen.

Pályázók

Magyarországi általános iskola felső tagozatos tanulói (1. korcsoport) és magyarországi középiskolai tanulók (2. korcsoport), külön kategóriát képezve. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. munkatársai és közeli hozzátartozóik nem vehetnek részt a pályázaton.

Nyeremény

 • Első helyezettek: korcsoportonként 1-1 darab GoPro HERO8, valamint 1-1 darab lehetőség utasként kipróbálni előre egyeztetett időpontban a Hungarian Police Rallye Team csapatának raliautóját
 • Második helyezettek: ajándékutalvány
 • Harmadik helyezettek: ajándékutalvány

Pályaművel (videó) szemben támasztott követelmények:

 • videó hossza:
  minimum: 15 másodperc,
  maximum: 60 másodperc,

 • videó minimum szélessége (fekvő formátum esetén) vagy magassága (álló formátum esetén): 480 képpont (480p)

 • videó formátuma: szabadon választott, de a YouTube-nak fel kell tudnia dolgozni

 • a videó láthatóságát a YouTube-on az eredményhirdetésig „Nem nyilvános”-ra kell állítani

 • TikTok videóval nem lehet nevezni

 • videó tartalmi elemei nem esnek szerzői jogi védelem alá (különös tekintettel a felhasznált hanganyagokra, logókra), vagy a készítő birtokolja a szerzői jogokat,

 • pályázók vállalják, hogy csak olyan pályaművet nyújtanak be, melyen harmadik személynek nem áll fenn olyan joga, ami a pályaművek felhasználását akadályozná vagy gátolná,

 • a videó végén jelenjen meg a „NÚSZ videópályázat 2021” felirat.

Beküldési határidő

A pályaműveket 2021. október 31. 23:59-ig kell elküldeni a NÚSZ Zrt. részére.

Pályázatok elbírálása

Az általános iskola felső tagozatában tanulók pályaműveit és középiskolai tanulók pályaműveit is egy független, 4 főből álló bizottság titkos szavazás alapján dönti el. A legtöbb pontot kapott mű nyer mindkét korcsoportban.

Nyertes kihirdetése

A korcsoportonkénti 1-1 nyertest legkésőbb 2021. november 8-án 23:59-ig legalább egy online felületen közzéteszik a NÚSZ Zrt. munkatársai.

 

A nevezés feltételeit és a videópályázat további részleteit az alábbiakban letölthető részvételi szabályzat tartalmazza.

Letölthető részvételi szabályzat (.pdf)

Letölthető adatkezelési tájékoztató (.pdf)